Asjad, mis on muutnud mu elu: CBD õli ja menstruaalanum

Tervitused suviselt palavast Tartust! Ilm on umbes 60000 kraadi ja see on jube. Ok, mis ma liialdan, tegelt on ainult 50000 kraadi. Jah, ikka Celsiuse järgi. *pikk mõttepaus teemal "kas ma olen magades ära surnud ja põrgusse läinud ja mu karistus on see, et mul on kogu aeg palav.....* 

Liivi kirjutas mõni päev tagasi enda kogemusest menstruaalanuma kasutamisega ja see tõi mu lõpuks sellesse punkti, kus ma tundsin, et ok, ma olen ka lõpuks valmis enda kogemusest menstruaalanumaga kirjutama. Ma olen seda tahtnud teha blogimise alustamisest saati, aga piinlikust tundnud. Jepppp, MINA olen piinlikust tundnud! Millegi niiiii normaalse osas! Kammoon, võta kokku end, naine, eks. 

Igatahes, mina olen kasutanud menstruaalanumat nüüd umbes, vau, äkki KOLM aastat?! Ma kindlasti polnud veel seaduslikult tanu all, kui ma selle otsuse tegin ja aastaaeg oli sügis, nii et jah, varsti saab kolm aastat. Ja ausalt - ma ei ole KORDAGI tagasi tampoonide või sidemete poole vaadanud. 


Menstruaalanuma kasutuselevõtule mõtlesin ma juba tükk aega enne seda, kui ma neid kasutama hakkasin, tegin palju-palju uurimistööd jms. Lõpuks tellisin endale Hollandist (?) OrganiCupi, sest see sobis oma suuruse poolest mulle kõige paremini ja kui ma ei eksi, oli ta konkurentidest ka soodsam ja kättesaadavam - nüüd saab neid vist isegi toidupoest osta, nt Rimis olen ma neid müügil näinud. 


Mis viis mu menstruaalanuma kasutuselevõtuni? Noh, esiteks, loodus. 


Powerful Environmental Reasons To Switch To A Menstrual Cup 


* Ei, OrganiCup ei kesta ainult kaks aastat, see kestab vabalt kauem. 

Teiseks, fakt, et keskmine tampoon/ menstruaalside ei ole kahjulik mitte ainult loodusele, vaid ka mu kehale. 

Toxic tampons, why you shouldn't use them... I don't particularly like the idea of a menstrual c… | Menstrual cup, Menstrual cups humor, Reusable menstrual productsSee pilt siin võtab kõik kokku, eksju. Kemikaalid, mida tampoonides kasutatakse, võivad niigi valulikud päevad teha veelgi valusamaks. Ei ole nagu päris see, mida ma tahaks, või nii...


Ühesõnaga, oeh. Kust ma nüüd alustan?

Kui ma olin tatikas, pidin ma kasutama sidemeid, sest mu ema väitis, et ainult vahekorras olnud naised/ tüdrukud saavad tampoone kasutada, süütud ei saa. Ma olin nagu, ööööööö, buuullllllshit, aga mingi 18 saamiseni ei olnud ma ikkagi piisavalt julge, et tampoone kasutada, vaid kasutasin sidemeid. Ja need on nagu .... niii õudsed asjad. Siinkohal on ülioluline rõhutada, et mu intiimpiirkond on olnud terve elu ekstreemselt tundlik, kergesti ärrituv ja üleüldse pirtsakas. Kui ma olin beebi, ei saanud ema minuga korduvkasutatavaid mähkmeid kasutada, vaid õmbles ise marlimähkmeid, sest korduvkasutatavatega olevat ma alt nagu räigelt hauduma läinud jms. Noh, menstruaalsidemed mõjusid mulle samamoodi. 7 aastat olid mu menstruatsioonid otseselt piinavad - need olid niigi metsikult valulikud - sellisel tasemel, et menstruatsiooni tõttu pidin ma sageli koolist puuduma - ja sidemed tegid asja veel hullemaks. Ma vahetasin iga tunni-kahe tagant sidet, pesin end mitu korda päevas jms, aga see lõppes ikka sellega, et iga menstruatsiooni ajal mul lihtsalt koorus nahka ja limaskesta, mis viis veritsemise ja kipitamiseni. 

Tampoonidega oli asi palju parem. HAH! NALI! Kui mul endale midagi niisama püksi toppides asi lappama läks ja ma lagunema hakkasin, siis samaväärset asja enda sisse toppides ei saanud asi kuidagi paremaks minna. Nii et TÜÜÜNGG!


Ei, mis ma tegelikult tampoone kasutama hakates sain, oli krooniline tupeseen (see on see piinlik osa, millest ma kirjutada ei julgenud), mida ma koheselt tampoonidega ei seostanud ja kannatasin seda üle aasta. Ma kasutasin kreeme, tablette, reguleerisin enda toitumist, läksin üle puuvillastele aluspükstele, võtsin probiootikume, kasutasin Vagisani, Femigeli, mida iganes ... (Femigel muide aitas päris palju, kui seen kergemalt välja lõi). See oli tõesti täiesti õudne. Niipea, kui ma asja kontrolli alla sain, lõi see uuesti välja. 

Tagantjärele mõeldes ei imesta ma muidugi millegi üle. Oma olemuselt on ju tampoon konkreetselt bakteripesa (soe, märg, poorne), mis on ideaalne keskkond igasuguste seente ja kahjulike bakterite arenguks. Candida elab väikestes kogustes meie organismis kogu aeg, lihtsalt soodsates tingimustes hakkab ta vohama ja tekitab ebameeldivusi ..... jaaa veel milliseid ebameeldivusi. Lisaks sellele, et tampoon on bakteripesa, imeb ta endasse ka kogu vagiinas oleva niiskuse. Lisaks verele imendub sinna ka vaginaalvedelik ehk niiskus, mida su limaskestadel on vaja, et end normaalselt tunda. Niisiis kipitus ja sügelus ja tupeseen ja enda väärtusetuna tundmine - minu kogemus tampoonidega. : ) A ja mul koorus neid kasutades ka pidevalt nahka, limaskest oli kuivusest veritsev jms, meeldiv kogemus ühesõnaga.

Menstruaalanumale üle minnes kadusid need probleemid KOHESELT ja uuesti pole neid tekkinud. 

Ja ausalt .. seda ei paistnud keegi rõhutavat, aga menstruaalanum on nagu .. nii .. hügieeniline. Omg lihtsalt. Mul on pikal koolipäeval anum ka 12h sees olnud ja seda välja võttes on see olnud täis täiesti lõhnatut ja erkpunast verd, sest anum sulgub vaakumisse ja ei puutu kokku õhu ega väliste bakteritega. Ma mõtlesin kunagi, et menstruaalanum on rõve, aga tegelikult ei ole ma end elusees tundnud menstruatsiooniajal nii mitte-rõveda ja puhtana, kui aus olla. 


Teine asi, millest ma kirjutada tahtsin, on CBD õli. Nagu ma olen maininud, on mul fibromüalgia, mille põhitunnused on lihasvalu-, lihasväsimus, üldine väsimus, peavalud ja hästi hägune olek (ingl k fibro fog). Ma olen antidepressantidest saanud küll väga palju abi, aga selle fibrohägu ja jalalihaste pideva väsimuse ja valuga pole nad toime tulnud. See tunne, mis mu jalgades on, on täpselt sama nagu see tunne, mis tekib siis, kui sa oled trenniga täiega üle pannud - näiteks jooksnud eelmisel päeval 10 kilomeetrit ilma eelneva ettevalmistuseta. Ainult, et mul tekib see täiesti niisama ega kao kunagi. 
Või noh, ei kadunud, kuni ma lõpuks otsustasin CBD õli kasutusele võtta. Ja nagu .... whooooooooooooooooa. 

Lisaks lähevad mul jalalihased kogu aeg lambist räigelt krampi - tere, katkine ajukeemia, ühesõnaga. Lisaks mäluprobleemid, metsik väsimus, hiigelsuur unevajadus, keskendumisraskused, meeleoluhäired... Tore haigus. 

Aga igatahes, võtsin esimesed tilgad ja olin mingi poole tunni pärast nii: Jaw Drop Wow GIF

Sest nagu ... need lihased, mis mul jalgades krampis on, hakkasid lihtsalt räigelt krambist lahti tulema! Lihtsalt nagu, plõks, plõks, plõks - ja krambid olid kadunud. Omgwtf. * lihased lähevad küll uuesti pingesse, see on ok, nad ei jää püsivalt mitte-pingesse

Nüüd ma olen neid tilku kolm nädalat kasutanud ja nagu ay carramba, on need mind vast aidanud.

Ma magan nii palju paremini. Enne ma magasin küll sada tundi, aga suht kehvasti, nägin väga palju unenägusid ja mäletasin neid iga viimase detailini.

Mu lihased on niii palju vähem pinges ja tilkade võtmine aitab nad koheselt pingest ära saada. Enam ei pea ma kasutama tisandiniini ehk lihaslõõgastit, mis on ilge mürk..

Mu nahk on palju vähem tundlik. Kui muidu tegi isegi niisama riiete naha vastu minek valu, siis nüüd on olukord palju parem.

Lihasvalu ja -väsimus jalgades on mingi 80% vähemaks jäänud. 

Ja kõige tähtsam - fibrohägu on niii palju vähenenud. Mul pole enam konstantselt tunnet nagu ma elan vati sees või olen oma elus pealtvaatajarollis. 


Igatahes, kui te kannatate nt magamishäirete, migreeni, kroonilise valu vm küüsis, siis ma TÄIEGA soovitan CBD õli. Ainuke miinus on selle hind: 10 ml maksab postikuluga veidi alla 35 euro ja mul jätkub seda 2-3 nädalaks. Aga kuna see tõesti aitab mu elu palju elamisväärsemaks muuta, siis ee.. nutan ja maksan, eksole. Ok, või siis teine variant - teeme mu megakuulsaks, nii et keegi saadaks mulle CBD õli. Või vorsti. Või küttepuid. Pohhui, tõesti. NII ET JAGAGE, LAIKIGE, SHEERIGE, KOMMENTEERIGE MU POSTITUSI, LUGEGE NEID KÕVA HÄÄLEGA BUSSIS JA RONGIS, PRINTIGE NEED ENDA RIIETELE JA RÄÄKIGE MINUST IGALE ETTEJUHTUVALE!!!!!111 MOM, I'M GONNA BE FAMOUS. 

Kõige suurem vänn võidab endale rulli vetsupaberit. 


Ok, mu jutt on imelik, ma magama ära vist. 

.... Oook, ma tahtsin kirjutada veel mingi viiest asjast, aga see postitus on juba nii pikk, et ma jätkan mõni teine kord. 
4 kommentaari:

 1. Kui tuleb nüüd topelt, siis sorri, ma lihtsalt ei ole kindel, kas esimene kommentaar läks ära.

  ".. seda ei paistnud keegi rõhutavat, aga menstruaalanum on nagu .. nii .. hügieeniline. Omg lihtsalt. Mul on pikal koolipäeval anum ka 12h sees olnud ja seda välja võttes on see olnud täis täiesti lõhnatut ja erkpunast verd"

  Täpselt! Ma enne ei mõelnud selle peale, aga nüüd viimaste päevade ajal (oma postituse kirjutasin enne) panin sama tähele, kupsik oli pikalt sees olnud ja ma nuusutasin seda lähedalt, sest tahtsin teada, kas veri on "pahaks läinud". 😀 Ei olnud, mingit halba lõhna ei olnud. Tampoonid ja sidemed on küll väga imelikult lõhnama hakanud, eriti, kui need on enne lõhnastatud olnud, siis ikka korralik kompott kokku tulnud... Omaette hull on olnud hais prügikastis, kuhu on kogunenud mitme päeva sidemed. Alati pidin päevade keskel prügikasti tühjendama, ei kannatanud oodata päevade lõpuni, veel vähem kannatas oodata prügikasti täitumiseni. Mehe vanemate juures pole ma saanud üldse sidemeid prügikasti visata, sest nende prügikast täitub eriti aeglaselt ja neil on kombeks see hiljem veel korra läbi sorteerida. 😀 Kuna ma ei saanud seal prügikasti kasutada, siis tõin kasutatud sideme(d) käekotis koju... 🙈 Õnneks on see ajalugu, ma ei pea seda enam kunagi kordama. 😀

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ei tulnud topelt :)

   Aga aahh jaaa, need tampoonid ja sidemed läksid mul alati max paari tunniga haisema ja kui nt wc prügikasti visata, siis oli kogu vets täis "lillelõhna" ja laibahaisu segu, see oli tõsiselt räme :D Anum on selles suhtes nii mugav, lihtsalt vala veri välja, pese puhtaks, valmis, null haisu :D

   Kustuta
 2. Kust sa CBD õli tellid? Vaatan, et igalt poolt paistab otsas olevat.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ma tellisin UK Amazonist. See esmaspäev tellisin uue pudeli, jõudis eile kohale .. aaaga kui ma nüüd uuesti vaatama läksin, siis see toode on maha võetud vist :(

   Kustuta

Palun ole viisakas, lugupidav ja empaatiline. Ära saada mind ühtegi musta auku, ära kindlasti propageeri ühelgi moel kaalulangetust. Kommentaarid on modereeritud ning ebasobivaid kommentaare blogis ei kuvata. Ole normaalne, noh.

Teistele on meeldinud...